23948sdkhjf

Pandora kaster 350 millioner i amerikansk oprydning

Smykkeselskabet Pandoras salg i USA er stoppet op. Det er dog helt efter planen og skal give mere salg.
Smykkeselskabet Pandora har haft hækkesaksen fremme i USA. Hundredvis af forhandlere er sendt på gaden, og det har sat spor i salget i 2016.

Den store trimning skal dog give pote på længere sigt ved at gøre Pandoras brand mere attraktivt og forretningen mere lukrativ.

På den korte bane betyder trimningen dog, at Pandoras salg i USA i de sidste tre måneder af 2016 faldt en spids til 1,4 milliarder kroner, mens resten af forretningen voksede markant.

- Faldet skyldtes beslutningen om at lukke cirka 650 multibrandede butikker og cirka 50 shop-in-shops i Nordamerika, skriver Pandora i sit årsregnskab.

Multibrandede butikker dækker over salgssteder, hvor kunderne kan købe smykker fra mange forskellige producenter, mens shop-in-shops, som navnet antyder, er små Pandora-butikker placeret i større butikker.

Samlet kostede nedlukninger af butikker 350 millioner kroner for Pandora i Nord- og Sydamerika i den sidste del af 2016 og 290 millioner kroner i USA alene.

Ved udgangen af 2016 havde Pandora efter lukningerne i alt 2365 butikker og forhandlere, et fald på 655 styk på et år.

- Det er meget små butikker, man lukker. Så den samlede effekt er faktisk ikke så voldsom, siger Pandora-analytiker hos Sydbank Søren Løntoft Hansen.

Han ser god ræson i at lukke de mindre butikker, der kan ligge tæt på hinanden og konkurrere hårdt. Samtidig er det bedre for Pandoras brand ikke at være overalt.

- Pandora vil gerne være et mærke, der selvfølgelig er billigere end de dyre mærker, men som trods alt er ægte smykker. Der giver det god mening at opgive noget omsætning i små butikker for at blive mere eksklusive. Det skal så gerne give mere salg på længere sigt, siger Søren Løntoft og fortsætter:

- Det har fungeret godt, da de gjorde det i Storbritannien, Australien og i Tyskland. Man kommer ind på nye markeder ved at være mange steder, og når man har gjort det, så kan man satse på større butikker, siger Søren Løntoft.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078